Oliebollentoernooi & Vriendenloterij

WebmasterAlcmaria Flames, Nieuws, Special Skills

Vrijdag 20 december gaan we niet trainen, maar organiseren we een toernooi. Dit wordt een mix toernooi voor alle leden van de Alcmaria Flames. We zullen verschillende teams maken waar jong en oud door elkaar heen speelt. Iedereen is welkom, zowel de beginner als de meer gevorderde en jong en oud. Het is de bedoeling dat we er een gezellige avond van maken. Het begint om 17:00 uur en het is de bedoeling dat het om 21:00 uur afgelopen is.
We gaan er vanuit dat iedereen meedoet. Ben je niet aanwezig, geef dit dan vóór 13 december door aan je teamleider.

Read More

Alcmaria Flames is in een paar jaar tijd ‘naam’ geworden !!

WebmasterAlcmaria Flames, Nieuws, Publicaties

Het is nog altijd een groentje in ijshockeyland. Alcmaria Flames zag immers pas in 2016 het levenslicht. Maar de club is in korte tijd een ‘naam’ geworden. Met bijna honderdvijftig actieve leden, verdeeld over acht teams, is de groei er nog niet uit.

Alle initiatiefnemers van ruim drie jaar geleden zijn nog betrokken bij de vereniging, maar ook kwamen er steeds meer nieuwe mensen sindsdien de club versterken. Een van hen is Maurits van Brunschot. Via zijn zoons met Alcmaria Flames in aanraking gekomen, werd hij dit jaar gevraagd om voorzitter te worden. Hij had al de nodige ervaringen als leidinggevende in het bedrijfsleven. “Maar voorzitter van een vereniging is tach wel wat anders”, stelt hij lachend. Al is het vooral ook een voorrecht, benadrukt hij. En wat het tot op zekere hoogte een gespreid bedje. “Ik kan dan ook vooral een heel positief verhaal vertellen over mijn voorganger Herman Hoekstra. Qua ledenaantal zitten we bijvoorbeeld al op wat er gehoopt was na een periode van vijf jaar.”
Read More

Geweld tegen scheidsrechters

WebmasterAlcmaria Flames, Nieuws, Scheidsrechters

De afgelopen maanden zijn op verschillende plaatsen in Nederland ijshockey-scheidsrechters het doelwit geweest van ontoelaatbaar gedrag van zowel spelers als supporters. Op 5 november j.l. zijn de verantwoordelijken voor arbitrage van de ijshockeyclubs en de NIJB bijeengekomen om de situatie te bespreken.

Helaas is het een breed landelijk probleem.

Read More

Laatste weekend Bekercompetitie voor de boeg

WebmasterAlcmaria Flames, Aspiranten, U-08, U-10, U-12, U-14, U-16

Komend weekend (lees 9 & 10 November) is de laatste ronde voor de bekercompetitie. Na deze ronde wordt er bepaald wie in welke competitie gaat meedoen. Dit wordt voor de U-14 & U-16 zeker de Eerste Divisie en voor de U-12 hoogst waarschijnlijk de Elite Divisie.

Als deze speelronde voorbij is zal ook de competitie voor de U-08/U-10 & de Junioren verder bekend worden.
Tot die tijd is het dus voor iedereen wachten wanneer men waar gaat spelen.