Ron Berteling wint Torriani-Award van IIHF

WebmasterAlcmaria Flames, Nieuws, Publicaties

Ron Berteling mag komend voorjaar naar Zwitserland om de prestigieuze Torriani Award van de IIHF in ontvangst te nemen. Internationale waardering voor een Nederlands ijshockeymonument. ‘Ik voel me echt heel erg vereerd.’.

Berteling had zijn dochter aan de telefoon toen de melding van een ander gesprek kwam. Een buitenlands nummer. ‘Ik dacht, dat moet ik opnemen. Het bleek de voorzitter van de IIHF te zijn, meneer Fasel. Ik zeg: wat een eer dat u mij belt. Toen zei hij dat hij het juist een eer vond om mij te mogen vertellen dat ik door de IIHF Hall of Fame onderscheiden werd.’Read More

Alcmaria Flames Oliebollentoernooi gaat door de 💯!!

WebmasterAlcmaria Flames, Special Skills

Met meer dan 💯 deelnemers en zeker zoveel toeschouwers kunnen we terugkijken op een zeer geslaagd 4e Alcmaria Flames Oliebollentoernooi! De kwaliteit van de wedstrijdjes leken net als de kwaliteit van de oliebollen dit jaar weer een nieuw record te hebben bereikt. “Want wat waren ze lekker Pam (moeder van Wolf); zacht van binnen en met een smakelijke, bijna krokante bite!” Hoewel er dit jaar 2x zoveel oliebollen op de tafels stonden als voorgaande jaren waren ze toch in een mum van tijd op, met of zonder poedersuiker.
Afgezien van een kortstondig geluid probleempje, waar de hele Meent trouwens last van had, verliep het toernooi eigenlijk vlekkeloos. Hulde hiervoor aan met name de evenementencommissie, de DJ’s en de onberispelijke toernooi commissaris.

Daarnaast verdienen de indelers van de teams en refs een extra “dikke” duim. Vooral, omdat ze dit jaar voor de verandering in het geheel geen rekening hebben gehouden met de hoeveelheid betaalde steekpenningen, maar volledig random hebben ingedeeld, waardoor het eigenlijk van meet af aan al duidelijk was wie er zou gaan winnen. De uitslag moet dan ook door alle oliebollen met een stevig korreltje poedersuiker genomen worden. En, zo hoort het ook bij een echt oliebollentoernooi; want zeg nou zelf: Met elkaar oliebollen-eten is nog lekkerder als je daarbij ook een beetje kunt klagen over de teamindeling!

Voor de vereniging zelf was het dit jaar zeker een zeer verdienstelijk toernooi. Niet alleen door de extreem hoge horeca-opbrengsten, maar ook door de deelname aan de Vriendenloterij en de lotenverkoop voor toegangskaarten naar het WK IJshockey Vrouwen. De opbrengsten waren boven verwachting en iedereen heeft met een gul kersthart meegedaan, zeker voor de toegangskaarten werden er over de 250 loten verkocht. Begrijpelijk, want zo vaak krijg je niet de kans onze eigen Amy voor het Nedrlands team in actie te zien.

Afijn, door ieders bijdragen hebben de Flames financieel weer een zetje gekregen om professionalisering en groei van de IJshockey Academy verder op te kunnen tuigen. Want groeien door enthousiaste ijshockeyers te maken blijft voor de Alcmaria Flames het recept om de ambities waar te kunnen maken.

Rest mij namens het bestuur alle Flames en sponsoren heerlijke kerstdagen 🎄 te wensen en een aangename jaarwisseling 🕛🎆🎇.

Tot roaring 2020 en keep the fire  🏒🔥🏒 burning

Maurits van Brunschot
Voorzitter

Oliebollentoernooi & Vriendenloterij

WebmasterAlcmaria Flames, Nieuws, Special Skills

Vrijdag 20 december gaan we niet trainen, maar organiseren we een toernooi. Dit wordt een mix toernooi voor alle leden van de Alcmaria Flames. We zullen verschillende teams maken waar jong en oud door elkaar heen speelt. Iedereen is welkom, zowel de beginner als de meer gevorderde en jong en oud. Het is de bedoeling dat we er een gezellige avond van maken. Het begint om 17:00 uur en het is de bedoeling dat het om 21:00 uur afgelopen is.
We gaan er vanuit dat iedereen meedoet. Ben je niet aanwezig, geef dit dan vóór 13 december door aan je teamleider.

Read More

Alcmaria Flames is in een paar jaar tijd ‘naam’ geworden !!

WebmasterAlcmaria Flames, Nieuws, Publicaties

Het is nog altijd een groentje in ijshockeyland. Alcmaria Flames zag immers pas in 2016 het levenslicht. Maar de club is in korte tijd een ‘naam’ geworden. Met bijna honderdvijftig actieve leden, verdeeld over acht teams, is de groei er nog niet uit.

Alle initiatiefnemers van ruim drie jaar geleden zijn nog betrokken bij de vereniging, maar ook kwamen er steeds meer nieuwe mensen sindsdien de club versterken. Een van hen is Maurits van Brunschot. Via zijn zoons met Alcmaria Flames in aanraking gekomen, werd hij dit jaar gevraagd om voorzitter te worden. Hij had al de nodige ervaringen als leidinggevende in het bedrijfsleven. “Maar voorzitter van een vereniging is tach wel wat anders”, stelt hij lachend. Al is het vooral ook een voorrecht, benadrukt hij. En wat het tot op zekere hoogte een gespreid bedje. “Ik kan dan ook vooral een heel positief verhaal vertellen over mijn voorganger Herman Hoekstra. Qua ledenaantal zitten we bijvoorbeeld al op wat er gehoopt was na een periode van vijf jaar.”
Read More