IJspret

WebmasterAlcmaria Flames, Foto's, Publicaties

Zulke dagen als dit weekend komen er niet vele. Maar de hele vereniging heeft op verschillende plekken in de regio schaats en ijshockeyplezier ondanks corona en zijn beperkingen. Iedereen maakt van de gelegenheid gebruik om zijn geliefde hobby uit te oefenen. Niet op het kunstijs van de Meent, maar op het oh-zo geliefde natuurijs.Read More

Nieuwe corona maatregelen

VoorzitterAlcmaria Flames, Covid-19, Nieuws

Gisterenavond hebben we tijdens de persconferentie van onze minister-president o.a. te horen gekregen dat voor alle leeftijden per direct het binnensporten niet meer is toegestaan. Dat houdt in dat ook alle ijshockey trainingen en voor de leden onder 18 ook de club-wedstrijdjes in ieder geval tot 19 januari 2021 tot nader order worden opgeschort. De 400m baan van de Meent blijft open. Voor de jeugd zijn we op dit moment bezig om de 2 buitenveldjes van de handbalvereniging in Bergen ter beschikking te krijgen voor droogtrainen en streethockey. Wanneer er meer nieuws is, houden we u via de nieuwsbrief op de hoogte.

Het bestuur.

Mogelijke herstart van het ijshockeyseizoen

VoorzitterAlcmaria Flames, Covid-19, Nieuws, Publicaties, Senioren, U-08, U-10, U-12, U-14, U-16, U-19Leave a Comment

Via de ijshockeybond hebben wij weer nieuws over het mogelijk opstarten van het ijshockeyseizoen. Wat ik hieronder vermeld is zoals wij het bericht van de ijshockeybond hebben gekregen, en is natuurlijk onder voorbehoud van wat de regering uiteindelijk zal beslissen. Maar dit geeft toch wel weer hoop dat we onze geliefde sport binnen afzienbare tijd weer mogen spelen in competitief verband.

Routekaart

2e, 3e week december 2020 trainen in normale vorm;
Vanaf 15 januari 2021 herstart competitief sporten;
Eind januari 2021 openstellen kantines voor bijvoorbeeld koffie; 1⁄2 februari 2021 gedoseerd weer publiek toelaten.Read More

Wel ijshockey de komende tijd, maar aangepast

VoorzitterAlcmaria Flames, Covid-19, Nieuws

Zoals jullie weten zijn er nieuwe maatregelingen die vanavond, 14 oktober 2020, om 22:00 ingaan. Dit heeft voor de ijshal de volgende gevolgen.

    • Kleedkamers en douches gaan dicht.
    • Op de sportvloer moet men nu ook tijdens het sporten vanaf 18 jaar 1,5m afstand houden.
    • Individueel of stationstraining met 4 personen per station mag.
    • Maximale aantal ijshal is 30 personen (excl. begeleiding).

Looproute:

Ingang is via de centrale hal (zoals in de zomer).
Aankleden gebeurt in de Groene Zône. Eenmaal aangekleed verplaats je je spullen naar de Oranje Zône.
Uitkleden gebeurt in de Oranje Zône.
Vertrek: Via de nooduitgang in de sluis richting de 400m baan (Rode Lijn).
De ruimte is beperkt dus men zal op elkaar moeten wachten. Mocht dit problemen geven regel het dan met elkaar gaan trekken zodat er ruimte ontstaat om te wisselen.