Nieuwe corona maatregelen

VoorzitterAlcmaria Flames, Covid-19, Nieuws

Gisterenavond hebben we tijdens de persconferentie van onze minister-president o.a. te horen gekregen dat voor alle leeftijden per direct het binnensporten niet meer is toegestaan. Dat houdt in dat ook alle ijshockey trainingen en voor de leden onder 18 ook de club-wedstrijdjes in ieder geval tot 19 januari 2021 tot nader order worden opgeschort. De 400m baan van de Meent blijft open. Voor de jeugd zijn we op dit moment bezig om de 2 buitenveldjes van de handbalvereniging in Bergen ter beschikking te krijgen voor droogtrainen en streethockey. Wanneer er meer nieuws is, houden we u via de nieuwsbrief op de hoogte.

Het bestuur.

Mogelijke herstart van het ijshockeyseizoen

VoorzitterAlcmaria Flames, Covid-19, Nieuws, Publicaties, Senioren, U-08, U-10, U-12, U-14, U-16, U-19Leave a Comment

Via de ijshockeybond hebben wij weer nieuws over het mogelijk opstarten van het ijshockeyseizoen. Wat ik hieronder vermeld is zoals wij het bericht van de ijshockeybond hebben gekregen, en is natuurlijk onder voorbehoud van wat de regering uiteindelijk zal beslissen. Maar dit geeft toch wel weer hoop dat we onze geliefde sport binnen afzienbare tijd weer mogen spelen in competitief verband.

Routekaart

2e, 3e week december 2020 trainen in normale vorm;
Vanaf 15 januari 2021 herstart competitief sporten;
Eind januari 2021 openstellen kantines voor bijvoorbeeld koffie; 1⁄2 februari 2021 gedoseerd weer publiek toelaten.

Voor de senioren:

IJshockey Nederland is voornemens om vanaf 15 januari 2021 alle seniorencompetities weer op te starten. Omdat de tussenliggende periode van niet spelen te lang is geweest willen we de competities in zijn geheel opnieuw inplannen. Voor alle competities geldt een format van een halve competitie (1 maal tegen elkaar, of uit of thuis). Ook houden we vast aan de regionale indeling Noord en Zuid. We willen vooralsnog ook vasthouden aan een finaledag voor divisies 2, 3, 4 en 5 op 17 april 2021 in Breda. Mocht de finaledag geen doorgang kunnen vinden, dan worden de op de eerste plaats geëindigde teams uitgeroepen tot kampioen van respectievelijk Noord en Zuid. (Dit zal uitsluitend gebeuren als de competitie (halve competitie) in zijn geheel wordt uitgespeeld).

Er zullen bij een halve competitie geen promotie-/degradatiewedstrijden plaatsvinden. Dit om tijd te winnen richting het einde van het seizoen. Wel zullen de teams die op de eerste plaats eindigen in de 3e, 4e, 5e en 6e divisie rechtstreeks promoveren. Zo ook zullen de teams die op de laatste plaats eindigen in de 2e, 3e, 4e en 5e divisie rechtstreeks degraderen. Mocht de competitie niet in zijn geheel worden gespeeld, dan zullen geen rechtstreekse promoties, dan wel degradaties plaatsvinden. De indelingen van Noord en Zuid in het seizoen 2021-2022 blijven dan gelijk aan die van het seizoen 2020-2021.

Voor de junioren:

IJshockey Nederland is voornemens om vanaf 15 januari 2021 alle competities weer op te starten. Omdat de tussenliggende periode van niet spelen te lang is geweest, willen we de competities in zijn geheel opnieuw inplannen. Voor alle competities geldt een format van een halve competitie (1 maal tegen elkaar, of uit of thuis). Ook houden we vast aan de regionale indeling Noord en Zuid (met uitzondering van U19+). Voor de jeugd willen we vasthouden aan een finaledag voor U14, U16 en tevens U19+ op zaterdag 27 maart 2021. Kort samengevat betekent dit de volgende indeling;

 • –  U10/U8-toernooitjes worden ingedeeld naar gelang er ruimte is voor het plannen van toernooitjes op verschillende locaties.
 • –  U12 zal spelen in de opzet die voor het seizoen is afgesproken, namelijk 3-3 toernooitjes en wedstrijden op volledig ijs.
 • –  U14 indeling Noord en Zuid. Halve competitie (1 maal tegen elkaar, of uit of thuis)Het op de eerste plaats geëindigde team van Noord speelt op 27 maart 2021 tegen het op de eerste plaats geëindigde team van Zuid om het kampioenschap van Nederland U14 (onder voorbehoud). Mocht de finale niet gespeeld kunnen worden, dan zullen de teams die op de eerste plaats geëindigd zijn in Noord en Zuid uitgeroepen worden tot kampioen U14 Noord en kampioen U14 Zuid.
 • –  U16 indeling Noord en Zuid. Halve competitie (1 maal tegen elkaar, of uit of thuis)Het op de eerste plaats geëindigde team van Noord speelt op 27 maart 2021 tegen het op de eerste plaats geëindigde team van Zuid om het kampioenschap van Nederland U16 (onder voorbehoud). Mocht de finale niet gespeeld kunnen worden, dan zullen de teams die op de eerste plaats geëindigd zijn in Noord en Zuid uitgeroepen worden tot kampioen U16 Noord en kampioen U16 Zuid.
 • –  U19+ landelijke indeling. Halve competitie (1 maal tegen elkaar, of uit of thuis)Het op de eerste plaats geëindigde team speelt op 27 maart 2021 tegen het team dat op de tweede plaats is geëindigd om het kampioenschap van Nederland U19+ (onder voorbehoud). Mocht de finale niet gespeeld kunnen worden, dan zal het team dat op de eerste plaats is geëindigd uitgeroepen worden tot kampioen van Nederland U19+.Vanuit het bestuur zullen we jullie zo snel als mogelijk op de hoogte brengen wat de nieuwe indelingen per team zullen zijn.Ik hoop dat ik jullie hiermee wat meer duidelijkheid heb kunnen verschaffen over de nabije toekomst aangaande de competitie en vanzelfsprekend hoor ik het graag als vragen van jullie kant zijn.

Mede namens het bestuur

met sportieve groet,

Alex van Vianen
Wedstrijdsecretaris

Wel ijshockey de komende tijd, maar aangepast

VoorzitterAlcmaria Flames, Covid-19, Nieuws

Zoals jullie weten zijn er nieuwe maatregelingen die vanavond, 14 oktober 2020, om 22:00 ingaan. Dit heeft voor de ijshal de volgende gevolgen.

  • Kleedkamers en douches gaan dicht.
  • Op de sportvloer moet men nu ook tijdens het sporten vanaf 18 jaar 1,5m afstand houden.
  • Individueel of stationstraining met 4 personen per station mag.
  • Maximale aantal ijshal is 30 personen (excl. begeleiding).

Looproute:

Ingang is via de centrale hal (zoals in de zomer).
Aankleden gebeurt in de Groene Zône. Eenmaal aangekleed verplaats je je spullen naar de Oranje Zône.
Uitkleden gebeurt in de Oranje Zône.
Vertrek: Via de nooduitgang in de sluis richting de 400m baan (Rode Lijn).
De ruimte is beperkt dus men zal op elkaar moeten wachten. Mocht dit problemen geven regel het dan met elkaar gaan trekken zodat er ruimte ontstaat om te wisselen.

 

Wedstrijdschema U-12

SecretarisAlcmaria Flames, Junioren, Nieuws, U-12

Het wedstrijdschema van de U-12 is nog niet volledig af. De eerste twee maanden zijn bekend. Hierin spelen de U-12 ook 2 toernooitjes met als tegenstanders Amsterdam en Den Haag.

Laten we hopen dat de rest van het schema vlug voltooid wordt door IJshockey Nederland.

Wedstrijdschema U-14, U-16 & U-19 bekend, U-12 nog niet

SecretarisAlcmaria Flames, Nieuws, U-14, U-16, U-19

Vandaag zijn de wedstrijdschema’s voor de U-14, U-16 & U-19 bekend geworden. Kijk bij de teams naar het wedstrijdschema.
Hou er wel rekening mee dat hier en daar nog een wedstrijd kan verplaatst worden.

Voor nu is de eerste thuiswedstrijd van U-14 is op 3 oktober 2020. De eerste thuiswedstrijd van de U-16 is 18 oktober 2020 en de eerste thuiswedstrijd van U-19 is op 10 oktober 2020.

Het wedstrijdschema van de U-12 is nog niet bekend. Iedereen veel ijshockey plezier komend seizoen.