De IJshockeyvereniging Alcmaria Flames

De Alcmaria Flames is een initiatief van een aantal super enthousiaste ijshockeyliefhebbers welke tot de ontdekking zijn gekomen dat er in Alkmaar en omstreken wel behoefte was aan deze fantastische sport, maar dat er nog geen mogelijkheid was voor de beoefening hiervan.

Aldus sloegen deze 4 ijshockeyfanaten de handen in elkaar. In overleg en in onderlinge samenwerking met sportcomplex De Meent werden er binnen zeer korte tijd enkele (ambitieuze) doelstellingen gesteld en gehaald. Zoals een ijshal welke binnen zeer korte tijd geschikt werd gemaakt voor het spelen van ijshockey. Ook werden sponsors binnengehaald voor de broodnodige financiële ondersteuning van het geheel. En als klap op de vuurpijl bleek Ron Berteling (het equivalent van Johan Cruijf op ijshockeygebied) bereidt om als trainer te fungeren bij de ijshockeyschool.

De liefde voor het ijshockey loopt als een rode draad door het leven van de oprichters van de Alcmaria Flames. Dit uit zich ook in de ambitie die door hun is gesteld, binnen 5 jaar een volwaardige ijshockeyvereniging in Alkmaar!

“Speed of hand, speed of foot, speed of mind;
train for each of these… but never forget,
the most important is speed of mind.”
Anatoli Tarasov, Godfather Russian Hockey —