Club- en IJNL- scheidsrechters Alcmaria Flames

Bij reglement is vastgelegd dat er voldoende clubscheidsrechters op diverse niveaus moeten kunnen worden ingezet. De lokale scheidsrechterscoördinator, de officiële vertegenwoordiger van de club, is hiervoor verantwoordelijk.

Binnen onze club is er ook een scheidsrechterscoach, die zich bezig houdt met het opleiden en begeleiden van de scheidsrechters. Bij de Alcmaria Flames is de scheidsrechterscoördinator Henk-Jan Pranger en is de scheidsrechterscoach is Aschwin van Loon.

De clubscheidsrechters komen in bijna alle gevallen voort uit onze eigen spelers en zij kunnen bij voldoende ervaring en bewezen capaciteit doorstromen als IJNL-scheidsrechter. De IJNL-scheidsrechters en linesmen worden, indien nodig, door de landelijke IJNL-coördinator ingedeeld. Daarnaast kunnen zij ook door de lokale coördinator worden ingezet.

“Unlike players we have only 3 shifts a game, 3 very long shifts !”Kerry Fraser, NHL Scheidsrechter —
In het NIJB-Sportreglement is vastgelegd hoe scheidsrechters en linesmen dienen te worden ingedeeld:

U-08 : 1 clubscheidsrechter
U-10 : 1 of 2 clubscheidsrechters
U-12 & U-14 : 2 clubscheidsrechters
U-16 : 1 IJNL-scheidsrechter + 2 clublinesmen
U-19 : 3 IJNL-Officials
Eerste Divisie : 3 IJNL-Officials
4de & 5de Divisie : 2 clubscheidsrechters
Junioren : 2 clubscheidsrechters
BeNe-League : 3 of 4 IJNL-Officials

Als je interesse hebt om ook scheidsrechter te worden of informatie wilt, neem dan contact op met Henk-Jang Pranger via de email.

“If we all spend less time worrying about the errors made by officials and more time focusing on the athletes and the games, odds are we’ll enjoy everything a lot more as a whole.”Jamie Samuelson, Detroit Free Press Writer —