De ijshockey uitrusting

Om de sport veilig te kunnen beoefenen is een goede uitrusting verplicht. Deze uitrusting is primair ter bescherming van de speler wanneer hij / zij deelneemt aan de trainingen en (eventueel) wedstrijden.

Alcmaria Flames kan altijd voorzien in een tijdelijke uitrusting voor spelers. Omdat deze uitrustingen rouleren gaan wij ervan uit dat ouders na verloop van tijd zelf een uitrusting aanschaffen. U kunt volledige uitrustingen nieuw aanschaffen bij een aantal sportwinkels in het Noorden van het land of via betrouwbare websites.  U kunt ook kiezen voor een gebruikte uitrusting. Via marktplaats zijn soms prima gebruikte uitrustingen te vinden.

Vraag vooral ook aan andere ouders bij Alcmaria Flames naar de mogelijkheden van nieuwe of gebruikte materialen. Een goede ijshockey uitrusting is een investering waarmee u enkele jaren vooruit kunt. Het materiaal is zo ontworpen dat ook een kind in de groei deze voor langere tijd kan gebruiken.

Houd bij de aanschaf van het materiaal rekening met de kleuren van Alcmaria Flames: Zwart en rood.
Wedstrijdkousen en shirts kunnen via Alcmaria Flames worden besteld. Ook bieden we prima sticks aan voor beginnende spelers.

Voor een volledige beschrijving van de eisen die IJshockey Nederland stelt aan spelers-uitrustingen en materialen kunt u op één van de afbeeldingen hieronder klikken.

“It’s not necessarily the amount of time you spend at practice that counts;
it’s what you put into the practice.”
Eric Lindros —