Mogelijke herstart van het ijshockeyseizoen

VoorzitterAlcmaria Flames, Covid-19, Nieuws, Publicaties, Senioren, U-09, U-11, U-13, U-15, U-17, U-21Leave a Comment

Via de ijshockeybond hebben wij weer nieuws over het mogelijk opstarten van het ijshockeyseizoen. Wat ik hieronder vermeld is zoals wij het bericht van de ijshockeybond hebben gekregen, en is natuurlijk onder voorbehoud van wat de regering uiteindelijk zal beslissen. Maar dit geeft toch wel weer hoop dat we onze geliefde sport binnen afzienbare tijd weer mogen spelen in competitief verband.

Routekaart

2e, 3e week december 2020 trainen in normale vorm;
Vanaf 15 januari 2021 herstart competitief sporten;
Eind januari 2021 openstellen kantines voor bijvoorbeeld koffie; 1⁄2 februari 2021 gedoseerd weer publiek toelaten.

Voor de senioren:

IJshockey Nederland is voornemens om vanaf 15 januari 2021 alle seniorencompetities weer op te starten. Omdat de tussenliggende periode van niet spelen te lang is geweest willen we de competities in zijn geheel opnieuw inplannen. Voor alle competities geldt een format van een halve competitie (1 maal tegen elkaar, of uit of thuis). Ook houden we vast aan de regionale indeling Noord en Zuid. We willen vooralsnog ook vasthouden aan een finaledag voor divisies 2, 3, 4 en 5 op 17 april 2021 in Breda. Mocht de finaledag geen doorgang kunnen vinden, dan worden de op de eerste plaats geëindigde teams uitgeroepen tot kampioen van respectievelijk Noord en Zuid. (Dit zal uitsluitend gebeuren als de competitie (halve competitie) in zijn geheel wordt uitgespeeld).

Er zullen bij een halve competitie geen promotie-/degradatiewedstrijden plaatsvinden. Dit om tijd te winnen richting het einde van het seizoen. Wel zullen de teams die op de eerste plaats eindigen in de 3e, 4e, 5e en 6e divisie rechtstreeks promoveren. Zo ook zullen de teams die op de laatste plaats eindigen in de 2e, 3e, 4e en 5e divisie rechtstreeks degraderen. Mocht de competitie niet in zijn geheel worden gespeeld, dan zullen geen rechtstreekse promoties, dan wel degradaties plaatsvinden. De indelingen van Noord en Zuid in het seizoen 2021-2022 blijven dan gelijk aan die van het seizoen 2020-2021.

Voor de junioren:

IJshockey Nederland is voornemens om vanaf 15 januari 2021 alle competities weer op te starten. Omdat de tussenliggende periode van niet spelen te lang is geweest, willen we de competities in zijn geheel opnieuw inplannen. Voor alle competities geldt een format van een halve competitie (1 maal tegen elkaar, of uit of thuis). Ook houden we vast aan de regionale indeling Noord en Zuid (met uitzondering van U19+). Voor de jeugd willen we vasthouden aan een finaledag voor U14, U16 en tevens U19+ op zaterdag 27 maart 2021. Kort samengevat betekent dit de volgende indeling;

  • –  U10/U8-toernooitjes worden ingedeeld naar gelang er ruimte is voor het plannen van toernooitjes op verschillende locaties.
  • –  U12 zal spelen in de opzet die voor het seizoen is afgesproken, namelijk 3-3 toernooitjes en wedstrijden op volledig ijs.
  • –  U14 indeling Noord en Zuid. Halve competitie (1 maal tegen elkaar, of uit of thuis)Het op de eerste plaats geëindigde team van Noord speelt op 27 maart 2021 tegen het op de eerste plaats geëindigde team van Zuid om het kampioenschap van Nederland U14 (onder voorbehoud). Mocht de finale niet gespeeld kunnen worden, dan zullen de teams die op de eerste plaats geëindigd zijn in Noord en Zuid uitgeroepen worden tot kampioen U14 Noord en kampioen U14 Zuid.
  • –  U16 indeling Noord en Zuid. Halve competitie (1 maal tegen elkaar, of uit of thuis)Het op de eerste plaats geëindigde team van Noord speelt op 27 maart 2021 tegen het op de eerste plaats geëindigde team van Zuid om het kampioenschap van Nederland U16 (onder voorbehoud). Mocht de finale niet gespeeld kunnen worden, dan zullen de teams die op de eerste plaats geëindigd zijn in Noord en Zuid uitgeroepen worden tot kampioen U16 Noord en kampioen U16 Zuid.
  • –  U19+ landelijke indeling. Halve competitie (1 maal tegen elkaar, of uit of thuis)Het op de eerste plaats geëindigde team speelt op 27 maart 2021 tegen het team dat op de tweede plaats is geëindigd om het kampioenschap van Nederland U19+ (onder voorbehoud). Mocht de finale niet gespeeld kunnen worden, dan zal het team dat op de eerste plaats is geëindigd uitgeroepen worden tot kampioen van Nederland U19+.Vanuit het bestuur zullen we jullie zo snel als mogelijk op de hoogte brengen wat de nieuwe indelingen per team zullen zijn.Ik hoop dat ik jullie hiermee wat meer duidelijkheid heb kunnen verschaffen over de nabije toekomst aangaande de competitie en vanzelfsprekend hoor ik het graag als vragen van jullie kant zijn.

Mede namens het bestuur

met sportieve groet,

Alex van Vianen
Wedstrijdsecretaris

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties