Nieuw spelregelboek 2018-2022

PublicRelationsNieuws, Scheidsrechters

Onlangs is het spelregelboek 2018-2022 gepubliceerd. Hierin zijn de veranderingen opgenomen waartoe de leden van de IIHF bijna een jaar geleden hebben besloten.

Hoe komen deze aanpassingen tot stand?

Voorafgaand aan een Olympisch jaar (winterspelen) kunnen alle nationale bonden voorstellen doen m.b.t. aanvullingen en/of aanpassingen van de spelregels. Diverse commissies binnende IIHF, waaronder het “IIHF player safety committee” hebben zich gebogen over de voorstellen, waarvan er een aantal meteen door het congres (bijeenkomst van alle bij de IIHF aangesloten landen) zijn aangenomen en waarvan een ander aantal na een workshop, mogelijk in gewijzigde vorm, al dan niet zijn aangenomen.

Het nieuwe Nederlandstalige spelregelboek zal zo spoedig mogelijk verschijnen. Wel is er reeds een overzicht van de belangrijkste wijzigingen die in het spelregelboek 2018-2022 staan gemaakt. Je kunt deze hier downloaden

 

Het Engelstalige spelregelboek is hier te downloaden.
Het Nederlandse spelregelboek is hier te downloaden.