Alcmaria Flames wint het U9 landelijk toernooi in Tilburg

PublicRelationsAlcmaria Flames, Junioren, U-09

5 juni 2022 gaat in de geschiedenisboeken van Alcmaria Flames als een dag van onvergetelijke overwinning: op de Irene Wüst Ijsbaan in Tilburg heeft het Alkmaarse U9 ijshockeyteam (kinderen onder 9 jaar) alle vijf wedstrijden van het toernooi gewonnen! Acht U9 teams vanuit Nederland en België hebben meegedaan aan het toernooi. Met een intensief speelschema van 8:00 tot 19:00 uur, heeft U9 team van Alcmaria Flames tegen Dragons Utrecht, Hijs Hokij Den Haag, Dordrecht Lions, Eindhoven Kemphanen, en in de finale, de titelverdediger, Tilburg Trappers, gespeeld. Vanaf het begin van het toernooi onderscheidde het Alkmaarse team zich door de techniek, de strategie en de teamspirit onder de leiding van hun coaches. De eerste twee wedstrijden waren overtuigend gewonnen met eindstand 8-0 en 9-0. In de laatste wedstrijd kwam het team een sterke tegenstander, Dordrecht Lions, tegen. Tot de laatste minuten hebben kleine atleten gestreden met eindstand 4-2 in voordeel van Alkmaar. Bij deze heeft Alcmaria Flames U9 zich als de winnaar van de groep in de finale geplaatst. In de halve-finale moesten de jongens en meisjes het opnemen tegen de Eindhoven
Kamphanen. Het was een zware wedstrijd maar ook deze wisten kinderen met 6-3 te winnen. De strijd vergde veel van de spelers, maar gaf ze ook nieuwe krachten, energie en maakte ze zelfverzekerder. Het kampioenschap was in zicht! Wij stonden in de finale!!!

Op naar de zware strijd tegen titelverdediger, Tilburg Trappers, op hun eigen thuisbasis. Ondanks het thuisvoordeel van de tegenstander, heeft U9 wederom een geweldige prestatie geleverd. Na de eindtijd was de wedstrijd nog niet besloten met de stand 2-2. Het kwam dus neer op de shoot-outs. De spanning was om te snijden! Op dat moment stond alles even stil voor ons als ouders. Met
zwetende handen en klapperende tanden keken wij naar de zinderende culminatie van het toernooi.

Voor de spelertjes die nog geen 9 jaar oud zijn, waren de shoot-outs doodeng, laat staan de goalie, die in zijn eentje deze beproeving op het ijs moest doorstaan. Was het niet te veel gevraagd van hem, om ondanks de spanning en de hoge verwachtingen goed te blijven presteren? Om de druk nog meer op te voeren, was net bekend geworden dat het U11 team van Alcmaria Flames uit de strijd lag na een niet erkend doelpunt in wedstrijd tegen de Dordrecht Lions. Na de wedstrijd heeft scheidsrechter toegegeven dat het doelpunt ten onrechte was afgekeurd, maar hij kon de eindstand helaas niet terugdraaien. Aan de plus kant sloten alle spelers van U11 en hun ouders zich aan bij de supporters van U9. De lucht werd geschud door de aanmoedigingen vanuit de tribunes.

Op deze kritieke moment heeft het team opnieuw de wilskracht teruggevonden en overtuigingskracht getoond. De kinderen toverden twee mooie doelpunten en twee geweldige reddingen op de ijsvloer. Het was genoeg om kampioensbeker te bemachtigen. Team Alcmaria Flames U9 is kampioen geworden. Yeeeaaaahhhhhhh – wat een heerlijke en onvergetelijke overwinning! Zelfs de mascotte van de Trappers kwam op de foto.

Hoe geweldig is dat, dat het U9 team het seizoen fantastisch was begonnen met het kampioenschap in Heerenveen (september 2021). Maar ook met het winnen van het toernooi in Tilburg was het seizoen 2021/2022 zeer succesvol afgesloten. Het kan niet mooier! Vele hebben mogen genieten van de “power” van ons team.

Echter, deze overwinning van het Alcmaria Flames U9 team bij het landelijke toernooi komt niet zomaar uit de lucht vallen. Ondanks ons korte bestaansrecht van de club en het team, delen de kinderen passie voor de sport, onweerstaanbare doorzettingsvermogen en werken hard aan de continu ontwikkeling van individuele en gezamenlijke potentie. De club begint zijn stempel te drukken op het ijshockeylandschap van Nederland en daarbuiten.

Het zou uiteraard niet mogelijk zijn geweest zonder de inzet van onze trainers en coaches, deze hebben de missie vertaald in een succesvolle aanpak van de trainingen, motiverende begeleiding door en voor alle betrokkenen, visie en ambitie door de gehele club. Ook de onvoorwaardelijke steun van de ouders heeft alle successen en groei mede mogelijk gemaakt. Zoals u kunt lezen, alle ingrediënten van succesvolle samenwerking op het sportieve en sociale gebied met als doel de ontwikkeling van onze kinderen, en dit alles in een prettige familiesfeer. Namens alle ouders wil ik dan ook de ijshockey vereniging Alcmaria Flames bedanken voor deze dierbare ervaringen.

Lin Luo-Manna.