U-11 2de op Paastoernooi in Geleen

PublicRelationsAlcmaria Flames, Junioren, U-11

De spelers van U11 zijn met Pasen 2e geworden op een Internationaal toernooi van twee dagen in Geleen!!! Wat een geweldige prestatie!! Felicitaties aan het team en coaches Maarten Loos en Yuri Janson. Een aantal reacties vanuit het team; Ze hebben het ‘superleuk’ gehad, ‘een goede prestatie met zo weinig spelers’ en ‘ik ben trots op het team’. ‘ik vond het enorm gaaf om tegen zoveel verschillende teams uit andere landen te spelen’

Zaterdag 16 april speelden we onze eerste wedstrijd tegen Zoetermeer. We moesten nog een beetje warmdraaien na die enorme lange rit naar Geleen. Maar we wisten er toch nog een mooi gelijkspel uit te halen. 1-1 De tweede wedstrijd mochten we aantreden tegen een combinatie team uit Hannover. Dit was echt wel een heel ander niveau maar wel erg leuk om te zien wat het niveau in Duitsland is. We verloren deze wedstrijd met 1-7. De derde wedstrijd van de dag speelden we tegen Tilburg. Tilburg wordt in Nederland toch wel gezien als één van de beste teams. Na een hele spannende pot wisten we vlak voor het einde nog te scoren en wonnen de eerste wedstrijd! 1-0. De laatste wedstrijd van vandaag werd gespeeld tegen een andere internationale tegenstander, Coldplay Sharks uit Mechelen ( België). Deze wedstrijd was een mooie afsluiter van de zaterdag want deze werd ruimschoots gewonnen! De eerste dag was erg geslaagd en de mannen waren behoorlijk moe. Want in vergelijking met andere teams hadden we maar weinig spelers. ( 8 spelers en 1 goalie). Nadat iedereen gedoucht was, gingen we gezellig met zen allen uiteten bij een wereldrestaurant om vervolgens moe maar voldaan in ons hotel te gaan slapen.

Yuri & Maarten Coaches U-11

Zondag 17 april speelden we onze eerste wedstrijd tegen Dordrecht Lions. Ondanks dat we goed speelden, verloren we deze wedstrijd nipt met 3-2. De tweede wedstrijd was tegen Geleen, ook een tegenstander van formaat. Ook bij deze wedstrijd zaten de supporters weer nagelbijtend op het puntje van hun stoel. We wonnen deze wedstrijd met 1-3! Er stond nog een wedstrijd op het
programma en als we deze zouden winnen, zouden we tweede kunnen worden. Maar dan moest er eerst nog gewonnen worden van onze sterke Noorderburen uit Heerenveen. Alles werd uit de kast getrokken om de overwinning binnen te slepen en met succes! We wonnen deze wedstrijd met 2-0 en de tweede plaats was een feit. Ouders, coaches en spelers waren door het dolle heen en er werd flink gezongen in de kleedkamer.

Bij de prijsuitreiking kregen we allemaal een mooi medaille en een beker! We hebben een enorm gaaf weekend gehad op het grootste internationale toernooi van Nederland. Tweede paasdag was een rustdag…