Talent in de Spotlights

PublicRelationsAlcmaria Flames, Junioren, Nieuws, Publicaties, U-17

Met gepaste trots willen we aandacht geven aan een groot Talent binnen onze vereniging; Danique Koghee (15 jaar, uit Twisk). Zij gaat ons komend seizoen verlaten om een jaar bij de Madisons Capitols in Madison, Wisconsin USA te gaan spelen!!!
Ze gaat daar U16 AAA spelen wat het hoogste niveau is voor dames in haar leeftijd (2006/2007). Een MEGA prestatie en wat een inspiratie!! U11 speler Kasper Reus heeft een aantal vragen aan haar gesteld:

Wanneer ben je begonnen met IJshockey

Mijn zus speelt al heel lang ijshockey, maar ik wilde nooit. Ik ben toch begonnen met ijshockey doordat Mandy Gooijer uit Heerenveen op een verjaardag van mijn neefje tegen mij zei: waarom doe je niet een keer mee met Girls Only Hockey Weekend om te kijken hoe je het vindt. Dus ik heb in september 2015 meegedaan met Girls Only Hockey Weekend in Maaseik. En dat vond ik zo leuk dat ik wilde blijven doorgaan. Ik ben dus met ijshockey begonnen toen ik 9 was.

Bij welke clubs heb je gespeeld?

Mijn eerste club was Blue Mountain Cougars in Hoorn, maar omdat ze alleen maar aspiranten (junioren) hebben, ben ik naar Unis Flyers in Heerenveen gegaan, omdat ik daar in een U-team kon spelen en daardoor meer zou leren. Ik heb bij de Unis Flyers een jaar U10 (seizoen 2015-2016) en een jaar U12 (seizoen 2016-2017) gespeeld. Mijn 2e jaar van de U12 (seizoen 2017-2018) heb ik gespeeld in Amsterdam bij de Amstel Tijgers (nu heten ze de Amsterdam Tigers). En sinds het seizoen 2018-2019 tot nu (seizoen 2021-2022) speel ik bij de Alcmaria Flames in Alkmaar. En ik speel met damescompetitie in Nederland al sinds seizoen 2016-2017 bij de Unis Flyers Dames in Heerenveen. Daarnaast kom ik uit voor Team NL.

Wat is je positie?

Mijn positie is Defense.

Wat vind je het leukste aan IJshockey?

De snelheid van het spel, het fysieke contact, het zijn van een team en natuurlijk de vrienden die je er maakt, ik heb al bij best wat teams gespeeld en ben naar best veel kampen geweest, dus je leert veel nieuwe mensen kennen bij verschillende clubs.

Wat heb je gedaan om nu in de USA aangenomen te worden?

Ik heb heel veel getraind, ben hard blijven werken en mijzelf door blijven ontwikkelen. En uiteindelijk werd ik gevraagd om daar te komen spelen.

Waar heb je het meeste zin in?

Waar ik het meest naar uitkijk is gewoon de tijd die ik daar ga doorbrengen, alle wedstrijden, trainingen en de avonturen die ik daar ga beleven.

Wat ga je missen?

Ik ga hier natuurlijk mijn familie en vrienden het meest missen.

Ga je daar naar school?

Ik ga daar naar High School, dus ik ga daar zeker naar school.

Zijn de trainingen daar anders?

Het is moeilijk om trainingen te vergelijken met elkaar, maar de trainingen daar zijn op goed niveau en soms zijn er wel oefeningen die ik ook in Nederland heb gedaan.

Wat is je IJshockeydroom?

Mijn ijshockeydroom is om uiteindelijk het hoogste niveau te bereiken wat voor vrouwen haalbaar is en op die manier te laten zien dat je als meisje uit Nederland ook ver kan komen, als je maar hard blijft werken en jezelf blijft bewijzen en vooral niet naast je schoenen gaat lopen!

Heb je tips voor kinderen die ook graag door willen in IJshockey?

Mijn tip is: blijf hard trainen, ook thuis oefenen, blijf goed werken en blijf jezelf uitdagen, dan kom je er vanzelf wel.

Kom je wel weer terug?

In de zomervakantie kom ik wel terug in Nederland, dan is het off-season en zijn de scholen natuurlijk afgelopen.

Namens de Alcmaria Flames willen we Danique heel veel (sportief) succes wensen in the USA!!!!!
We blijven je volgen…