Paul Vincent nieuwe hoofdtrainer IJshockeyvereniging Alcmaria Flames

PublicRelationsAlcmaria Flames, Nieuws, Publicaties

Meervoudig international en voormalig bondscoach Paul Vincent wordt de nieuwe hoofdtrainer van IJshockeyvereniging Alcmaria Flames. De Amerikaan begint op 1 september 2020 in Alkmaar en volgt daarmee ‘Mister IJshockey’ Ron Berteling op.

Rijk ijshockeyverleden

De 45-jarige Vincent komt over van Liège Bulldogs uit België. Hier was hij jeugdtrainer en trainer/hoofdcoach van het BeNe-leagueteam, dat uitkomt op het hoogste niveau in Nederland en België. Vincent heeft een rijk ijshockeyverleden. Hij speelde in de jeugd al op het hoogste juniorenniveau in de Verenigde Staten. In 1993 werd hij als 149ste “gedraft” door de Toronto Maple Leafs. Hij kwam 10 jaar uit op het een na hoogste niveau in de Verenigde Staten en Canada. Hij speelde op het hoogste niveau bij meerdere clubs in Nederland, België en Noorwegen. In België was hij hoofdcoach bij verschillende verenigingen en bondscoach van het nationale team.

Volgende fase

Alcmaria Flames werd in 2016 opgericht. Vier jaar later kijkt de club terug op een zeer geslaagde en succesvolle periode met Ron Berteling. Hoofd van de technische staf en medeoprichter Herman Hoekstra: “We zijn zeer trots op wat de club in vier jaar tijd samen met Ron heeft neergezet. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan waar de club nu staat. Zo promoveerde het eerste team naar de derde divisie en werden de eerste successen gehaald met U-teams. Enkele spelers traden toe tot de selectie van Nederlandse jeugdteams en het nationale Damesteam. Met de samenwerking met Paul Vincent beginnen we aan de volgende fase voor onze club. We kijken vol enthousiasme uit naar september om onze prachtige club naar een nog hoger niveau te tillen”

Alcmaria Flames

Alcmaria Flames bestaat sinds 2016. De club, met De Meent als thuisbasis, heeft jeugdteams in de U8/U10, U12, U14, U16, U19 en Junioren en seniorenteams in de derde en vijfde divisie. Ook leidt de club met een eigen IJshockey Academy jeugdspelers op vanaf 6 jaar.