Eerste sportieve mijlpaal Alcmaria Flames

PublicRelationsAlcmaria Flames, Nieuws, Publicaties, Senioren

Een van de vele Face-Offs

Het was een mooie climax afgelopen zondag. Alcmaria Flames moest winnen om de titel te behalen en dan ook nog eens van Blue Mountain Cougars, de aartsrivaal uit Hoorn. Na een 6-4 zege was het feest in De Meent en promoveert de hoofdmacht naar de derde divisie.

“Normaal mag je in deze klasse beperkt fysiek contact hebben, maar dit was een heel fel potje”, blikt Henk Jan Pranger, coach van het kampioensteam, terug. Zo speler er bij de Flames zes spelers met een verleden in Hoorn. “Dus de rivaliteit was groot. Al bleef het allemaal sportief hoor. We hadden bovendien twee eredivisie-scheidsrechters als leiding en die hadden alles prima onder controle”.

Eigenlijk is Pranger een van de routiniers in dit betrekkelijk jonge team. “Maar door een hernia zat spelen er niet in en daarom ben ik dit seizoen gaan coachen.” Hij zag het team gaande weg de competitie steeds sterker voor de dag komen en slechts één keer verliezen. Nota bene van de concurrent uit Hoorn. “Toch hadden we er een goed gevoel over en had ik gedacht dat het minder spannend zou worden. Maar zij geven nooit op en hebben het ons gigantisch moeilijk gemaakt.”

Het kampioenteam van de Alcmaria Flames

Het publiek

YES….Doelpunt

Door flink ‘mond-tot-mondreclame’ war er zo’n 300 man in de Alkmaarse ijshal. “Ongekend voor ons.” Zij zagen een duel waarin de bezoekers steeds weer aan wisten te haken. “Normaal heb ik ook drie lijnen van vijf spelers die elkaar afwisselen, maar de laatste lijn heb ik dit keer wat minder ingezet, want we moesten keihard knokken voor de winst.”

Vanaf aan het begin van het seizoen lag een titel niet direct in de lijn der verwachting. “Maar het is steeds meer een team geworden. Dat was heel mooi om mee te maken En je zag in deze wedstrijd ook de groei. In principe is de vierde divisie recreatie ijshockey, maar deze wedstrijd was zeker niet recreatief te noemen. Het was echt een behoorlijk niveau dat de teams lieten zien.”
In de toekomst wil Alcmaria graag nog een flinke stap verder zetten, weet Pranger, één van de oprichters van de club. “Ik denk dat we met deze plek ook in de derde divisie bovenin mee kunnen draaien, maar uiteindelijk is het wel een droom om een stuk hoger te gaan spelen. In Nederland is het zeg maar tot de tweede divisie echt amateursport. In de twee hoogste klassen gaat geld een belangrijke rol spelen. als je volwaardig team in de eerste divisie wilt hebben dan kost dat zo een ton. In de hoogste klasse, de Bene-league, kost het nog wel wat meer. Daar willen wij op termijn wel naar toe groeien, maar voor nu zijn we vooral heel erg blij met dit kampioenschap.”

En nog een face-off

Het seizoen is overigens nog niet helemaal ten einde. Op 29 maart speelt Alcmaria Flames nog in Breda om de landelijke titel vierde divisie tegen de kampioen van ‘zuid’, Den Haag Bullits, één van de teams van HIJS Hokij. “De jongste club van Nederland tegen de oudste. We gaan er in ieder geval een mooie dag van maken en hopelijk kan er nog een kers op de taart worden gezet.”

 
Tekst: Robin Kaandorp, Foto’s: Norbert van Leyen, Bron: Noord-Hollands Dagblad