Eindelijk ijshockey in Alkmaar

PublicRelationsAlcmaria Flames, Nieuws, Opendag, Publicaties

ALKMAAR – Met de komst van de Alcmaria Flames, de eerste ijshockeyvereniging in de regio Alkmaar, is er in Sportcomplex De Meent een heuse primeur. Na ruim 25 jaar is er nu eindelijk de mogelijkheid om de snelste teamsport ter wereld te gaan beoefenen. Zondag 2 oktober houdt de vereniging open huis van 13.30 tot 16.30 uur in De Meent in Alkmaar. De Alcmaria Flames is opgericht door vier ijshockeyfanaten die ruim 35 jaar actief zijn in deze tak van sport. Inmiddels liggen er lijnen, staan er op het ijs officiële goals en worden beschermende netten aangebracht. Binnenkort worden de overige faciliteiten, zoals scorebord, spelersbanken, et cetera aangeschaft om officiële wedstrijden te kunnen spelen.
Kinderen van 4 tot 16 jaar kunnen straks deelnemen aan de IJshockey School die zondagochtend plaats vindt van 10.30 tot 12.00 uur. De training wordt verzorgd door 215-voudig international en toptrainer Ron Berteling. Hij wordt gezien als de Johan Cruijff van het Nederlandse ijshockey. Doel is onder zijn begeleiding binnen een jaar met een aantal jeugdteams de competitie in te gaan. Voor iedereen vanaf 16 jaar zijn er doordeweeks twee trainingsavonden: maandag en donderdag van 21.00 tot 22.00 uur.
Ga naar www.alcmariaflames.nl of naar facebook.com/alcmariaflames voor meer informatie. Nieuwe leden krijgen de eerste maand trainen gratis.

BRON: www.rodi.nl